Fagkveld med Acando!

Tirsdag 05. mars dro DataSci på fagkveld hos hovedsamarbeidspartneren vår Acando. Det var satt opp felles avreise med  buss fra Ås og inn til Oslo. Under fagkvelden kunne man komme med spørsmål og prate med flere ansatte i ulike avdelinger. Etter pizza og sushi ble det gitt en kort presentasjon av hverdagen til de ansatte og hva Acando arbeider med. Deretter fikk vi høre et utrolig spennende foredrag om AI (kunstig intelligens).

Under den siste halvdelen av fagkvelden fikk vi en omvisning rundt lokalene til Acando og leke litt med diverse teknisk utstyr. Da fikk vi blant annet prøve ut Microsoft HoloLens. Microsoft Hololens er et AR-headset (Augmentet Reality) som kan brukes til å utvide synet og har store bruksmuligheter i f.eks vedlikehold i industri. Vi fikk også møte roboten Pepper. Roboten klarer å gjenkjenne følelsene til den roboten snakker med og er i dag brukt for å integrere den fysiske og digitale arbeidsplassen.
Som en fin avrunding av kvelden hadde vi en Kahoot. 

Fagkvelden hos Acando var veldig vellykket, inspirerende og lærerikt. De ansatte viste stor interesse for Ås og våre studier, og Acando virker som en spennende arbeidsplass. Slike arrangementer er god motivasjon for videre studier!