I dag har styret vært på workshop i innovasjonssenteret til IBM. Her fikk vi benytte tilgjengelige datakilder og kunstig intelligens i jakten på løsninger for en bedre luftkvalitet. 

IBM er stolt samarbeidspartner med Oslo – europeisk miljøhovedstad 2019, og luftkvalitet er et av spørsmålene de er opptatt av. Altfor mange byer rundt omkring i verden sliter med elendig luftkvalitet. IBM er overbevist om at smart bruk av dataobservasjoner og -analyser kan gi beslutningsgrunnlaget som skal til for å kunne bedre situasjonen.

Vi fikk prøve ut IBM Cloud – en plattform som hjelper utviklere med å bygge og kjøre apper og tjenester. Dette skydatasenteret knytter Norge til IBMs globale nettverk av datasentere for skylagring. Datasenteret er basert på IBMs SoftLayer-teknologi, som er en løsning for å levere infrastruktur som en tjeneste (IaaS). IBM Cloud-kunder kan få tilgang til både dedikerte servere, virtuelle servere, lagring, sikkerhetstjenester og nettverksløsninger. Tjenestene kan tas i bruk ved behov, med full ekstern tilgang og kontroll – slik at man skal kunne lage sine egne tilpassede nettskymiljøer, enten det er «public cloud», «private cloud» eller hybridløsninger.