Vurderer du Datavitenskap?

Hos NMBU får du muligheten til å studere Master i Datavitenskap som varer i 2 år, og 5-årig integrert master som er et Sivilingeniør-studie. Dette betyr at i tillegg til å studere Datavitenskap har du muligheten til å kombinere flere fagfelt.

Hva er egentlig Datavitenskap?

Datavitenskap kombinerer informatikk, matematikk, statistikk og dataanalyse med anvendelser i andre fagfelt (se fordypning). Du lærer å samle og organisere data, utføre multivariat analyse av høydimensjonale data, mønstergjenkjenning og maskinlæring, vurdere kvalitet av data og resultater. Du får også kjennskap til datasikkerhet, jus og etikk. Spesialiseringen du velger gir deg praktisk erfaring med bruk av verktøy og tverrfaglig kompetanse i prosjektarbeid.

Du lærer også å programmere med både Matlab og Python. Python er et av de mest attraktive språkene på markedet, og gir deg tusenvis av muligheter til å gjøre akkurat det du har lyst til å gjøre.

Hvorfor bør jeg velge Datavitenskap?

I følge Harvard Business Review så er jobben som Data Scientist, “The Sexiest Job of the 21st Century”. Datavitenskap er noe som vokser sterkt både internasjonalt, og i Norge. Jobbmulighetene er allerede store innen alt fra prosessindustri, robotikk, telekommunikasjon og energibransjen til bank, forsikring, medisin og konsulentbransjen.

Som en Dataviter blir du også trent opp til å være en bedre problemløser. Med relevante problemer innenfor programmering, matte og fysikk vil du være godt rustet til arbeidslivet.

Velger du å studere Datavitenskap så har du valgt et studie som kommer til å være etteraktet i mange år videre.

Hvorfor skal jeg velge Datavitenskap hos NMBU?

På NMBU så er det mange flinke forelesere, og innenfor Datavitenskap finner du forelesere som brenner for faget. I tillegg til det er det også veldig lett å ta kontakt med foreleserne, og de er mer enn villig til å hjelpe deg med det du trenger. På NMBU så er det et sterkt samhold mellom studenter og forelesere, dette merker man spesielt innenfor Datavitenskap. Ønsker du å vite mer om hva som skjer innen Datavitenskap ved skolen kan du lese mer på fakultetes egen blogg.

Datavitenskap studiet er veldig nytt. Dette betyr at du som student får muligheten til å bidra med å forme studiet som du mener det skal være. Du får muligheten til å ytre dine meninger, og de kommer til å bli hørt. Dessuten er linjeforeninga, DataSci NMBU også nyetablert. Dette betyr at du som ny student kan hjelpe til med å utvikle foreningen videre, og bli en del av det nære samholdet som eksisterer.

NMBU har også Eik Idéverksted som tilbyr forskjellige kurs, workshops og prosjekter for studenter og ansatte ved NMBU. Eik Idéverksted har mange relevante prosjekter spesielt for Datavitenskap studenter. Du kan lese mer om dette på lenken inkludert nederst.

Lenker du bør sjekke ut:

Det er bare å ta kontakt med oss, hvis du lurer på noe mer!